mail:

Home

Tel 040-2543842


KAMPEN –Wethouder Jan Wieten heeft donderdagmiddag een opening verricht die hij niet snel zal vergeten. Toen hij op een grote rode knop wilde drukken om het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin officieel te openen gebeurde er tot hilariteit van de aanwezigen helemaal niets. Een reparateur moest er aan te pas komen om de zuil na te kijken en toen ineens sloegen de vlammen en rook er tot schrik van velen uit.

 
Rode knop voor binnengebruik geschikt           Storingskast info? klik op de foto

Toen de aanwezigen van de schrik bekomen waren bleek het om een ludieke stunt te gaan. Bedoeld om de opening een bijzonder tintje te geven. Jan Wieten en de organisatie zaten in het complot. Hierop werd dan echt de nieuwe website van het CJG onthuld: www.cjg.kampen.nlHet CJG is dé plek waar ouders, opvoeders, kinderen, jongeren tot 23 jaar én professionals terechtkunnen met vragen over opvoeden en opgroeien. Naast een fysiek inlooppunt maken ook een centraal telefoonnummer, een emailadres, en twee websites onderdeel uit van dit centrum. Achter de schermen is een samenwerkingsverband actief van organisaties die werken in de jeugdhulpverlening. Zij zetten in op preventie en stellen daarbij altijd het kind en het gezin centraal met als doel problemen op te lossen door vroegtijdig informatie, advies en hulp te bieden. Het Centrum Jeugd en Gezin is vanaf 15 januari dagelijks van 8.30-16.30 uur voor publiek geopend.

Tijdens speciale inloopspreekuren is er direct een medewerker beschikbaar om antwoord te geven op opgroei- en opvoedvragen. De inloopspreekuren zijn maandag 9.00-11.00 uur; dinsdag 13.00-16.00 uur; donderdag 18.30- 20.30 uur en vrijdag 9.00-11.00 uur. Op andere momenten kan men binnenlopen voor informatie, folders of het maken van een afspraak.

De gemeente Kampen streeft er naar om in 2011 een CJG in IJsselmuiden te openen.

Zie hieronder voor meer plaatsei

 

Steekvlam hoorde bij ludieke act

door Minke Schuthof. maandag 18 januari 2010 | 13:19 | Laatst bijgewerkt op: maandag 18 januari 2010 | 13:26

KAMPEN - Voor de nietsvermoedende aanwezigen - onder wie wethouder Jan Wieten en de verslaggeefster - was het even flink schrikken vorige week donderdagmiddag.

Maar de enorme steekvlam en rookwolk die vrijkwamen bij de opening van het nieuwe Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), temidden van tientallen mensen op de benedenverdieping van Icare aan de Wederiklaan in Kampen, het hoorde er allemaal bij.

"Alles was in scene gezet", verklaart CJG-coördinator Dineke Diender. "We hadden een entertainmentbureau ingeschakeld omdat we een 'knallende en vlammende' opening van het centrum wilden. De wethouder was doelbewust niet op de hoogte gebracht."

Op de website van het entertainmentbureau uit Eindhoven ( www.eslevents.nl , klikken op 'Bouwhandelingen Bouwputhandeling en storingsact') zijn foto's te zien van de ludieke actie. De klungelende man van de technische dienst van de gemeente die het haperende kastje met rode knop onder handen nam was in werkelijkheid goochelaar/clown Bert van den Langenberg, oftewel 'Bertje'.

Diender: "Deze meneer was 's middags om een uur of twee al aanwezig en we hebben van tevoren gekeken of het mogelijk was, of alles goed zou gaan." Ook waren de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen, aldus Diender, en was een aantal mensen wel op de hoogte gebracht. Voor de meeste andere aanwezigen was het volgens haar duidelijk dat het om een stunt ging en was van paniek geen sprake.

"Het enige wat niet goed liep, was dat de nieuwe website niet meteen in beeld kwam. Maar verder was het allemaal uitgedacht en onder controle." ...............................


 


Foto impressie van  Bertje bij een eenvoudige bouwhandeling
Met speciale kruiwagen
Tel nr. 040-2543842  mail naar info@ESLevents.nl
     
  Algemene voorwaarden

Home