Home Tel 040 2543842
Sumoworstelen met opblaasbare pakken
of een hanengevecht houden


Het spel wordt geleverd met twee pakken en twee helmen plus een handblower
om de pakken op te blazen, tevens ontvangt u hierbij de groene valmat en de zwarte buitenringmat ( doorsnede 4,5 m)
Sumoworstelen is een bijzonder leuke aanvulling  op een feest of evenement en kan zowel binnen als buiten gebruikt worden.  Het wordt  in ieder geval lachen gieren brullen.

   
Kippen sumo?

Huurcode Sumoworstelpakken  SK0107
Huurprijs  sumoworstelen 120 euro excl btw

 

Sumoworstelaars in actie 

 

sumoworstelaar wordt geholpen

 

Standje sumo

Sumo in volle strijd

 
Sumoworstelen is een snelle, krachtige en technische sport tussen twee personen in een ring (dohyo) met een diameter van 4,55 meter. De strijd is beslist indien een worstelaar binnen de ring de oppervlakte van de dohyo raakt met zijn lichaam, de voetzolen uitgezonderd, of als een worstelaar de ander buiten de ring duwt, gooit of tilt. Het gevecht wordt geleid door ťťn scheidsrechter in de ring (Shushin), maar om een eerlijke strijd mogelijk te maken wordt de Shushin geassisteerd door vier scheidsrechters die buiten de ring zitten (Fukuschin) en een hoofdscheidsrechter.

Het attractieve van sumoworstelen ligt in het feit dat enerzijds de wedstrijden zeer kort zijn (over het algemeen duurt een gevecht niet langer dan 30 seconden) en anderzijds de spelregels voor iedereen zeer makkelijk te begrijpen zijn.


Dohyo

De dohyo is 7,27 x 7,27 meter groot, 40 cm hoog en de worstelring heeft een doorsnede van 4,55 meter. De officiŽle Japanse dohyo bestaat uit een fundering van metselstenen waarop ongeveer 20 m3 klei met een gewicht van 36.000 kilo wordt aangebracht. De oppervlakte van de dohyo moet elastisch, stevig en droog zijn. Uit praktische overwegingen wordt buiten Japan vaak een plastic dohyo van dezelfde afmetingen gebruikt. Het strooien van zout is uiteraard niet mogelijk op een dohyo van zeil, vandaar dat tijdens officiŽle wedstrijden wel gebruikt wordt gemaakt van klei


Get him off
Gladiatorspel


Boomstamrace

     

Waterspelen zwembaden hellingen emmers tonnen etc.  


Zakslaan

Get ťm off SK0102
 
     
  Algemene voorwaarden

Home

 

  ESL Presenteert  

 Trefwoorden staan op alfabetische volgorde
en linken direct door naar de juiste pagina

    

meer weten over ESL ?
klik op de hoed

Hastelweg 262
Eindhoven

Telefoon 040-2543842

Mail: info@eslevents.nl

Referenties
 
   

www.bertje.nl Spelverhuur www.pret.nl

Home