Home

Tel 040-2543842
 Middeleeuws  Feest

Op bijna elke locatie kunnen wij met behulp van onze decors en acteurs  voor u een compleet middeleeuws feestspektakel realiseren.
Een geheel verzorgd Bourgondisch themafeest compleet met aankleding van uw locatie aangevuld met heerlijke hapjes en gepast entertainment.

U kunt natuurlijk ook bij ons de decors huren en enkele acts. 
Alles is mogelijk .  

       Klik op de foto voor meer decoratie voorbeelden
3D Kasteelpoort  ridderzaal huren                 Klik op bovenstaande foto voor meer
                                                                            Middeleeuwse decoratie
 


Klik hier voor een overzicht van
 middeleeuwse
 en Bourgondische decors


Ontvangst van uw gasten  muzikale dorpsgek

personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality191.jpg  
Historische kleding en animatie- en muzikale acts

 

 personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality102.jpg personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality114.jpg 

personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality120.jpg

Hieronder vindt u een beschrijving van ons middeleeuws totaalfeest

Algemeen verhaallijn:

Op het Middeleeuws feest wordt het afscheid gevierd van Hertog Adelbert Stoeshaspel van Brabant. Hij zal de volgende dag weer op kruistocht moeten vertrekken en daarom geeft hij een groot feest. Dit doet ook om zijn geliefde Clothilde te plezieren want hij is zeker de mening toegedaan dat zij hem vreselijk zal gaan missen. Het is ook zo fijn voor haar, om haar knappe gezel bij zich te hebben  dat kan hij zich wel voorstellen. En dan valt het natuurlijk tegen als ze hem weer moet missen. De jonkheer is uiterst verguld van zichzelf en vindt zichzelf heel wat. Clothide, zijn ietwat dommige blonde gemalin beaamt ook dat zij hem vreselijk zal missen ( als kiespijn). Dat ze achter zijn rug om al enkele knappe cavaliers heeft gevonden waarmee ze de tijd plezierig door gaat brengen is de jonkheer totaal ontgaan. Daar waar hij het ziet zal ze het spel meespelen maar achter

Zijn rug om liggen de zaken anders. Hij, Albert, denkt dat ze de tijd doorbrengt met borduren en wandelen en schaapjes tellen ….. Daarnaast zoekt de jonkheer samen met zijn Clothide nog enkele koene ridders om hem te gaan vergezellen op de tocht om hem tegen elk gevaar te beschermen en deze slaat hij ook tot ridder.

De plaatselijke herbergierster Kee is gevraagd om te komen helpen. Kee doet dit met verve en Kee blijft ten alle tijden Kee, flapt er van alles uit en ziet het niet zo nauw.  Tegen de jonkheer doet ze voor haar doen zeer correct, want hij is tenslotte wel haar “broodheer”en” die moette nie tegen de haren instreke”

 Op het feest van de Hertog komen nog een aantal andere typentjes voorbij zoals de Toverkol die de gasten haar geheime brouwselstjes laat zien en proeven en vast iets goeds heeft voor onderweg  op de kruistocht.  Een goochelaar/vuurspuwer vertoond tijdens het feest zijn kunsten.

Mocht het al niet zo zijn dat de Marskramer probeert zijn sante-me-kraam te verkope dan zal het zeker de pater Amator  wel zijn die u laat kennismaken en proeven van zijn genotrijke drankjes. Wat hij in zijn mandje heeft zal de gasten waarschijnlijk wel aanstaan.

Ook aanwezig en heel karakteristiek voor de middeleeuwen waren de Melaatsen. Zij hadden allerlei enge ziektes en kwalen en waren dus eigenlijk “de pest van de maatschappij”. Zij zullen aan de tafel proberen eten te stelen, drank te nuttigen en wat al niet meer uit te vreten. Voor de vrolijke non-verbale noot loopt en huppelt er nog de Nar rond . Zijn kunsten zal hij graag vertonen, en de nar zal het zeker ook niet laten om de gasten de stuipen op het lijf te jagen of in de maling te nemen.
 

personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality147.jpg personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality168.jpg personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality14.jpg

Klik op de foto voor meer decoratie voorbeelden  Klik hier voor meer voorbeelden van ridderschilden
levensgrote ridder te paard ( groot transport)                Klik hier voor de verschillende wapenschilden
Klik op bovenstaande foto voor meer
Middeleeuwse decoratie
Verloop van het feest:

De ontvangst bij de deur geschied door de pater en door de melaatse , die de gasten laten schrikken. De pater stuurt de gasten door naar de juiste locatie.

Daarna volgt de opening, De heraut stelt de jonkheer en zijn gemalin voor aan de gasten. Voor het zover is vraagt hij de gasten te gaan staan als ze binnen komen. Als dit is gebeurd gaat hij verder met het uitleggen van de regels en opent verder het feest.

Hierna gaat een ieder zijn eigen weg.  Als het uiteindelijk tijd is om afscheid te nemen van de jonkheer vergezeld door zijn koene ridders  die hij die avond uit het publiek heeft uitgezocht, gaat het gehele gezelschap zich verzamelen in een apparte ruimte en worden de uitgezochte ridders aangekleed en krijgen ze een uitleg van de jonkheer wat te doen tijdens de afscheidsronde die ze gaan maken. Daarna gaan de jonkheer en de ridders afscheid nemen met de woorden “Zij die gaat strijden groeten u !!

 Clothilde heeft inmiddels aan verschillende familieleden van de ridders witte zakdoekjes uitgedeeld ( van papier) om ze uit te wuiven. Ook zij loopt achter de optocht om afacheid te nemen van haar man, quasi verdrietig, afwisselend wuivend met of snotterend in haar zakdoekje.

Ook de nar, toverkol,kee en de melaatse zwaaien het hele circus mee uit.

 Muzikale invulling        : geschied door inzet van troubadours

 Hoofdspelers:  Jonkheer Adelbert van Stoethaspel,         Jonkvrouwe  Clothilde      De Marskramer

                        De Melaatse    Kee de Waardin     De Nar     Toverkol  het kruidenvrouwtje ( Arnabosvrouwtje)

                        De Monnik ( pater Trapist)          Goochelaar/vuurspuwer

 


Kasteeldecor doeken
klik op de foto voor meer kasteel decors

 
Klik hier voor een overzicht van
 middeleeuwse decors

Middeleeuwse decors

Historische kleding

Kanon
  voor startschot
te huur

Boogschieten workshop of
als teambuilding activiteit. 
 

Vlakboog schieten

 
personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality12.jpg personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality17.jpg personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality60.jpg
personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality91.jpg personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality62.jpg personeelsfeest_ziekenhuis_terneuzen_artland_hospitality34.jpg

Guillotine

   

 

 
     
     
Tel nr. 040-2543842  mail naar info@ESLevents.nl
     
  Algemene voorwaarden

Home